EsajasEva ondersteunt de civiele praktijk van het kantoor en houdt zich behalve met het algemeen vermogensrecht voornamelijk bezig met het personen- en familierecht, het arbeidsrecht en het erfrecht. Zij maakt zich hard voor een grotere betrokkenheid van de overheid (Bureau Familierechtelijke Zaken) bij het behartigen van de belangen van kinderen. En is sedert mei 2010 werkzaam bij Sewcharan Advocaten.

Eva heeft haar rechtenstudie gevolgd aan de universiteit van Suriname en is afgestudeerd in januari 1995. Na haar studie heeft zij enige jaren in Nederland gewoond en gewerkt. In deze periode heeft zij modulair onderwijs gevolgd aan de Open Universiteit. In april 2007 is zij beëdigd tot advocaat in Suriname en heeft daarna gedurende drie jaar een eigen, voornamelijk adviespraktijk gehad. Zij heeft zowel in Nederland als Suriname op verschillende advocatenkantoren gewerkt, als student-stagiaire, para legal en advocaat-stagiaire. Eva heeft sedert 2007 zitting in de werkgroep Arbeidsrecht van de Stichting Juridische samenwerking Suriname Nederland ten behoeve van de beroepsopleiding Advocatuur.

“Ik ben zeer breed georiënteerd en oplossingsgericht. Ik beschouw elke zaak als uniek en zie het als een uitdaging steeds een passende oplossing te vinden met een voor cliënt bevredigend resultaat.”